Még átvehetők a hulladékgyűjtő edények

 

Értesítjük azokat a hajdúböszörményi lakosokat, akik az elmúlt két hét folyamán nem tudták átvenni szelektív hulladékgyűjtő edényeiket, hogy a Radnóti utca 1. szám alatt további öt napig lehetőséget biztosítunk az átvételre.

Ideje: március 24. és március 28 között, reggel 8 órától fél négyig, illetve pénteken reggel 8-13 óráig.

  • Értesítjük továbbá a tisztelt lakosságot, hogy a sárga fedelű (szelektív gyűjtőedény) első ürítési napja május 5-én, illetve május 6-án végezzük a megszokott szemétszállítási napon (hétfő vagy kedd). Kérjük a lakosokat, hogy első alkalommal ebben az időpontban tegyék ki az edényeket az utcára, a kommunális hulladékgyűjtő mellé. A sárga fedelű edények ürítését május 5. illetve 6-át követően négyhetente a szemétszállítás napján végezzük ingyenesen.
  • A barna fedelű edények (biohulladék gyűjtő) első ürítési napját későbbi időpontban fogjuk meghirdetni.
  • A kommunális hulladék (szemét) ürítése továbbra is a megszokott napokon és gyakorisággal változatlan formában történik majd.

Kérjük, hogy a kiosztott edényeket vegyes kommunális hulladék (szemét) gyűjtésére ne használják, mert azt kollégáink nem fogják kiüríteni.

További információk a programról: kérdés esetén hívja munkaidőben az (52) 710-613-as számot. 

Vigyázz! Kész! Teszedd! Május 9-11-én!

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Dr. Illés Zoltán - TeSzedd! sajtótájékoztató

Elkezdődött a visszaszámlálás! Idén május 9-11. között lesz a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A kezdeményezés ebben az évben „nemzetközi porondon” is bemutatkozik. Az országos szemétgyűjtési akcióra mindenkit várunk, akit zavar az erdőkben, parkokban, játszótereken, vagy egyszerűen az utcán eldobált szemét, és tenni is akar ellene!

Javában zajlanak már az előkészületek, a TeSzedd!-et a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából idén is az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szervezi. A háromnapos eseménnyel – amely a negyedik ilyen akció lesz – hazánk csatlakozik az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programjához. A nagy közös európai szemétszedés, a „Let’s Clean Up Europe!” május 10-én lesz Európa 28 országában egyszerre.

teszedd sajtotaj_140211

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében március 5-től várjuk azok jelentkezését, akik helyi koordinátorként találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt csoportot (minimum 10 fő) regisztrálnának.

Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől lehet. Erről pontos tájékoztatást később adunk. A jelentkezés az akcióban való részvételre mindkét esetben az interneten keresztül történik. A regisztráció május 2-án zárul.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – gumikesztyűket, zsákokat stb. – az OHÜ biztosítja és juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz. Szintén mi gondoskodunk az önkéntesek által az akció keretében összegyűjtött szemét elszállításáról.

További részletekkel később „jelentkezünk”, addig is gondold át, hol van a környezetedben a legtöbb szemét, amit jó lenne eltűntetni!

Fényképek: Botár Gergely

Forrás: http://szelektalok.hu

Újrapapír workshop 2014.

2014. március 11-én az Újrapapír jegyében workshoppal várja a kreatív szakembereket a Humusz Ház.

TERÍTÉKEN A PAPÍR – hogy kreativitásod ne csak a grafikában és szövegben, hanem az alapanyag-választásban is megmutathasd!

Ha szeretnéd a vállalati kommunikációt környezetbaráttá tenni, ám még nem tudod, milyen lehetőségeid vannak, itt a helyed! A Humusz Szövetség az Újrapapír Napja (március 1.) alkalmából kifejezetten gyakorlatias workshopot szervez, amelyen a következő témákkal és előadókkal találkozhatsz:

 

13:30     Újrapapír termékkiállítás, regisztráció

14:00     Mi fán terem a Humusz? – bemutatkozunk

Bogdán Judit, a Humusz Szövetség szolgáltatási menedzsere

14:30     Felgöngyölítettük a papír témát! – az Újrapapír és a Humusz viszonya

Rátz Judit, a Humusz Szövetség alelnöke

15:00     Nyomtass zölden, nyomtass zöldre! – környezetbarát nyomtatás (festékek, ragasztók)

Fodor János, a Folprint Zöldnyomda kereskedelmi igazgatója

15:30     A papír sorsa a kampány végén – mi történik a papírral a hulladékká válás után?

Sárosi Eszter, a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületének ügyvezető igazgatója

16:00     Marketing zöld szemüveggel – kampánytervezés zöld szempontokkal  

Graczka Sylvia, a Humusz Szövetség elnöke

16:30     Élet a grafikán túl – marketinganyagok környezetbaráttá tétele

közös gondolkodás a résztvevők bevonásával

17:00     Papírcsodák S.K. – kézműveskedés

Némethné Kavecsánszki Alexandra, a Humusz Szövetség oktatási programvezetője

 

A rendezvényen lehetőség van saját (hozott) marketing anyagot is górcső alá helyezve megvizsgálni, hogyan lehetne azt környezetbarát formában is elkészíteni.

Workshopunknak a Humusz Ház frissen ráncfelvarrt rendezvényterme ad otthont, mely a város szívében, a Móricz Zsigmond körtértől 5 percnyi sétára, kifejezetten a workshopra összeállított ökofrankó büfével várja a résztvevőket!

Regisztráció itt!

Jelentkezési határidő: 2014. március 7.

Részvételi díj: 4.500 Ft+áfa. A számla másolatát e-mailben megküldjük, amely alapján kérjük a regisztrációs díjat a fenti határidőig átutalni. A számlát eredetiben a helyszínen adjuk át. Készpénzes fizetés esetén várunk irodánkban (Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.) hétköznap 9-17 óra között.

Humusz Szövetség banki adatok:

Kedvezményezett:  Humusz Szövetség

Bankszámlaszám:  16200151-00174578

Közlemény:  Újrapapír workshop

 

médiapartnereink:

forrás: http://www.humusz.hu

Megjelent az Országos Hulladékgazdálkodási Terv 2014-2020.

Az OHT tartalmazza hazánk hulladékgazdálkodással kapcsolatos szakmapolitikai elképzeléseit, jogszabályi hátterét, majd hulladékáramonként feltárja az adott hulladékáram kezelésének jelenlegi helyzetét, a tapasztalt hiányosságokat, meghatározva az elérendő célokat és a megvalósításhoz szükséges eszközöket, intézkedéseket. Összességében az OHT kitér valamennyi jelentős hulladékáramra és biztosítja a hatékony hulladékgazdálkodáshoz szükséges háttérismeretet, hosszú távú tervezési célokat, valamint azok megvalósításának lépéseit.

Az OHT részét képezi az Országos Megelőzési Program (a továbbiakban: OMP), amely tartalmazza a hulladékképződés megelőzésével kapcsolatos célkitűzéseket és az ezek elérése érdekében megvalósítandó intézkedéseket. Az OMP egyik fő célja a szükségleteken alapuló, ésszerű gazdasági növekedés és a hulladékképződés által okozott környezeti hatások közötti összefüggés megszüntetése.

A dokumentumot a Kormány a 2055/2013. (XII.31.) Korm. határozattal elfogadta.

forrás: http://www.szelektivinfo.hu

Letölthető dokumentumok:

Közlemény

A Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás, valamint a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Európai Uniós forrásból megvalósuló szelektív hulladékgyűjtési projekt részeként Hajdúböszörmény város kertes ingatlanjaihoz ingatlanonként 2 db új hulladékgyűjtő edény kerül kiosztásra. 

A két új kuka a biohulladékok (kerti, konyhai nyesedékek stb.), illetve a hasznosítható hulladékok (csomagolóanyagok, papír, fém műanyag, stb.) elkülönített gyűjtésére szolgál majd.

A 120 literes kukaedények kiosztása a város területén februártól várhatóan május végéig tart.

A kiosztással kapcsolatos további információkkal hamarosan további tájékoztatást adunk.